NY OPEL GRANDLAND

30 april 2024

NY OPEL GRANDLAND PÅ VEJ
OPELS NYE GENERATION AF ELEKTRISK SUV


Stilfuld og dynamisk, rummelig og alsidig med en fuldt elektrificeret drivlinjeportefølje – dette den nye Opel Grandland, som den Rüsselsheim-baserede bilproducent afslørede i dag.

Nykommeren bringer mange designfunktioner, der først blev set på Opel Experimental -konceptbilen, til live for første gang på en serieproduktionsmodel.

Disse funktioner inkluderer 3D Vizor med oplyst Blitz-logo, der stolt sidder i midten og den permanent oplyste "OPEL"-bogstaver bagpå.

Yderligere højdepunkter inkluderer Intelli-Lux Pixel HD-belysningssystemet med over 50.000 individuelle elementer, plus den BEV-native STLA Medium-platform og nyt fladt batteri-emballagedesign, der giver mulighed for et 98 kWh batteri. Dette vil gøre det muligt for Grandland Electric at tilbagelægge op til omkring 700 kilometer lokalt emissionsfrit (ifølge WLTP 1 ).

Ankomsttid og prissætning er endnu ikke fastsat af Opel Danmark

Ny platform hjælper med at muliggøre elektrisk rækkevidde på op til omkring 700 km (WLTP 1 )

Næste generation af Grandland repræsenterer et stort skridt for Opel i at gøre el-bils mobilitet endnu mere tiltalende.

Det er den første Opel, der drager fordel af Stellantis STLA Medium BEV-native platform . Takket være den nye arkitektur, den nye flade batteriemballage med op til 98 kWh, den nye generation af elmotor og energibesparende funktioner såsom varmepumpen, vil den nye Grandland Electric være i stand til at levere en lokalt emissionsfri WLTP 1 elektrisk rækkevidde på op til omkring 700 kilometer . Andre steder er der også garanteret korte pit-stop til genopladning. På en offentlig hurtigladestation tager det kun omkring 26 minutter at genoplade til 80 procent af batterikapaciteten.

KONTAKT VORES SALGSAFDELING FOR MERE INFORMATION OM DEN NYE OPEL GRANDLAND
PÅ TELEFON 4444 9999

 

 

Udvalget vil være baseret på to udstyrsniveauer, Allure og GT , med 3 ekstraudstyrspakker for at holde valgene enkle, og tre helt elektriske drivlinjer (210 hk, 230 hk lang rækkevidde og 320 hk dobbeltmotor (4-hjulstræk). Hybrid drivlinjer vil også være tilgængelig afhængigt af markedet.

LED forlygterne er på alle versioner. E-3008 GT leveres som standard med PEUGEOTs nye Pixel LED-teknologi, som automatisk tilpasser forlygtestrålen til trafikforholdene og bibeholder optimal belysning uden at forstyrre andre trafikanter.

Tilmeld dig vores særlige E-3008 nyhedsmail her

E3D Vizor, oplyst Blitz, Edge Light Technology
og Intelli-Lux Pixel Matrix HD

Den nye underbygning gav også designerne en ny frihed, og det nye Grandlands imponerende holdning bliver tydeligt ved første øjekast.

Takket være 173 mm ekstra længde, 19 mm ekstra højde og 64 mm ekstra bredde sammenlignet med sin forgænger, giver nykommeren selvtillid (Længde: 4650 mm; bredde: 1905 mm; højde: 1660 mm).

Og kombineret med op til 20-tommer alufælge hjælper dette den med at sidde højt og komfortabelt i toppen af ​​Opels Grandland SUV.

Den lange akselafstand på 2.784 mm og den stejle bagklap understreger den øgede rummelighed i kabine og bagagerum. Bagsæderne kan lægges ned 40:20:40 og dermed skabe en lastvolumen på op til 1.641 liter.

Yderligere design nyheder tilføjes af den nye udførelse af det karakteristiske Opel-mærkeansigt: 3D Vizor .

Dette element er kombineret med det oplyste Opel Blitz-logo, som er gjort endnu mere fremtrædende ved hjælp af Edge Light Technology.

Den nye Grandland omfavner "Opel Compass"-designet, som den eksperimentelle konceptvogn introducerede. Den bygger på principperne for centerfolden, hvor alle funktionerne er organiseret horisontalt med "Electrified Blitz"-emblemet i midten.

Nye Intelli-Lux Pixel Matrix HD lygter og design

 

Det nye oplyste logo er også ledsaget af endnu en belysningsinnovatio, den brancheførende Intelli-Lux Pixel Matrix HD.

Systemet tilbyder over 50.000 elementer (51.200 for at være præcis, med 25.600 på hver side) til high-definition lysfordeling og fejrer sin debut i den nye Opel Grandland.

Baseret på trafiksituationen registreres op- og modkørende objekter af et kamera, og Intelli-Lux Pixel Matrix HD-lyset skærer disse objekter ud endnu mere præcist end standard Matrix Light-teknologier og leverer et meget lysere og homogent lysmønster – alt imens det sikres at andre trafikanter ikke bliver blændet.

Desuden giver de nye velkomst-/farvel-animationer med grafiske projektioner foran køretøjet allerede et blik på fremtidige muligheder.

På bagsiden får den karakteristiske kompasbelysningssignatur inklusive den allerførste integration af det oplyste "OPEL"-ordmærke som en del af signaturen også sin produktionsmodeldebut.

Og helt i tråd med Opels Greenovation-tilgang til at spare på alle ressourcer relateret til bilen, vises navnet på bilen ikke længere med krombogstaver – i stedet er det præget centralt i bagklappen.

Rummeligt interiør med 16-tommer centralt display,
AGR-sæder og smarte opbevaringsløsninger

I kabinen bliver man i det nye Grandland mødt af yderligere dristige og rene elementer i kombination med en varm og engagerende stemning.

Designet understreger det indvendige layout et vandret tema, hvor linjer løber på tværs af instrumentpanelet ind i dørene, hvilket forstærker følelsen af ​​bredde og rummelighed, mens det let førerorienterede 16-tommers centrale display og den høje midterkonsol giver en sporty følelse. Bag rattet giver en diskret bred og fuldt digital skærm vigtige informationer, der giver føreren mulighed for at fokusere på fornøjelsen ved at køre og, i kombination med Intelli-HUD head-up display, undgår behovet for at fjerne øjnene fra vejen.

Føreren har også mulighed for manuelt eller automatisk at udløse Pure Mode. Det reducerer indholdet på førerinformationsklyngen, head-up-displayet og det centrale display og sikrer endnu mindre distraktion, når du kører om natten eller i regnvejr.

I typisk Opel-tradition kan ofte anvendte indstillinger som klimastyring også betjenes intuitivt via nogle få resterende fysiske knapper.

 

AGR sæder i den nye Opel Grandland

-Opels ergonomiske AGR-sæder nyder godt af et prisvindende ry, og den nye Grandland fortsætter denne mangeårige tradition. Certificeret af "Aktion Gesunder Rücken e. V." ("Campaign for Healthy Backs") introducerer de en ny nærhedskomfortfunktion: de elektriske bolstere.

Denne funktion forbedrer sædets komfortjustering i høj grad takket være to pneumatiske lommer placeret i ryglænets sidestøtter. Sæderne tilbyder også ventilation og massage til føreren.

I mellemtiden får passagererne bagtil 20 mm ekstra benplads sammenlignet med den udgående Grandland. Andre steder kommer den patenterede Intelli-Seat-funktion på forsæderne – en spalte, der aflaster trykket på halebenet – som standard og sikrer enestående komfort selv under lange ture på Autobahn. Og alle stoffer i interiøret er 100% genanvendt!

Sikkerhed

Opels nye top-of-the-line SUV, rundes af af en bred vifte af førerassistentsystemer, herunder automatisk fartpilot med Stop & Go-funktion, udvidet trafikskiltgenkendelse, intelligent hastighedstilpasning og i kollisionsbremsning , et system med det formål at hjælpe med at undgå sekundær kollision i tilfælde af en ulykke, alle kommer som standard. Intelli-Drive 2.0-systemet , som integrerer adskillige elektroniske assistenter og kombinerer dem med semi-automatisk vognbaneskifteassistent og anbefalet hastighedstilpasning, er også tilgængelig som ekstraudstyr. Hvis målbanen er fri, styrer assistenten Grandland ind i den ønskede vognbane med små styrebevægelser.

Og anbefalet hastighedstilpasning sikrer, at – hvis det bekræftes af føreren – reduceres køretøjets hastighed tilsvarende, når en ny hastighedsgrænse nås eller øges op til denne grænse. Udover sensorer bruger Intelli-Drive 2.0 også information fra det trådløse netværk.

Og parkering og manøvrering gøres også lettere af parkpiloter foran og bagved, bakkameraet med automatisk rengøringsfunktion og 360-graders Intelli-Vision-kameraet.

 

 

Foreløbige intervalværdier bestemt i henhold til WLTP-testmetodemetoden (R (EF) nr. 715/2007, R (EU) nr. 2017/1151). Den faktiske rækkevidde kan variere under hverdagsforhold og afhænger af forskellige faktorer, især af personlig kørestil, ruteegenskaber, udetemperatur, brug af varme og klimaanlæg og termisk forkonditionering. Køretøjet er ikke tilgængeligt endnu.